Classic 2030 Dub Royal bílý bělený 1513465

Classic 2030 Dub Royal bílý bělený 1513465

Již použité
956,00 Kč za m2 vč. DPH

Vinylové plovoucí podlahy Parador Classic 2030 na nosné HDF desce s celkovou výškou 9,6 mm jsou díky nášlapné vrstvě 0,55 mm vhodné nejen do bytů a rodinných domů, ale i do komerčních prostor jako jsou různé obchody, prodejny, kanceláře, jednací či konferenční místnosti apod. Velmi často se dávají např. do obchodů v outletových centrech, neboť se dají kdykoliv demontovat, dobře se udržují a vypadají luxusně. Oproti laminátu nejsou vinylové podlahy tak tvrdé a hlučné. 

Tento dekor je na objednávku. Jsme přímým dovozcem podlah Parador do ČR.

  • Jedná se o nezávaznou poptávku Jedná se o nezávaznou poptávku
  • Na způsobu doručení se domluvíme Na způsobu doručení se domluvíme
  • Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení

Detaily produktu

Vzor
Prkna
Základní zařazení
Zámkový vinyl na HDF
Celková hmotnost
9800 g/m2
Možnost dodání
na objednávku
Celková výška
9,6 mm
Balení
1,825 m2
Rozměr dílce
1207 x 216 mm
Hrany lamel
nezkosené
Výška nášlapné vrstvy
0,55 mm PUR
Zátěžová třída
23 - 33 vysoká komerční

Popis

Vinylové plovoucí podlahy na HDF desce jsou ideální podlahovinou tam, kde máte rovné stávající podklady, které nechcete nijak extra opravovat. Nejčastěji se instalují do prostor v nájmu, do panelových či bytových domů, do členitých prostor apod. Pokládka těchto podlah se prování klasickým plovoucím způsobem na parotěsnou fólii a podložku, např. Starlon či Mirelon. Pokud máte hladký a rovný podklad, např. nalitou stěrku, nové hlazené strojové potěry či OSB desky, lze položit i bez podložky pouze na fólii. Do bytových domů doporučujeme podložku s vyšším tlumením hluku, např. Hobru.

Podmínkou pro pokládku plovoucích podlah obecně je rovinnost podkladu, na 2 metrech je povolená tolerance 2 mm. Pokud by se podlaha houpala v "dolíku" nebo "na hrbu", mohly by se zámky rozpojit a vznikla by spára. Jinak je ale zámek vyfrézovaný v nosné HDF desce velmi kompaktní a pevný. Na rozdíl od celovinylových podlah není HDF voděodolná, ale spoj je mnohem odolnější.

Podlaha je atestována na klasické teplovodní podlahové vytápění do 28°C. Žádná vinylová podlaha se nesmí přetopit, mohou vzniknout spáry mezi lamelami. Nebezpečím pro plovoucí systém většiny typů podlah jsou francouzská okna natočená ke slunci. Při slunečném počasí naměříte na podlaze klidně i 50°C, proto je nutné zajistit kvalitní zastínění oken, markýzy, žaluzie apod.

Přílohy

Stáhnout

Parador vinyl - pokládka

Manuál na pokládku vinylových podlah Parador

Stáhnout (13.73M)

Parador vinyl katalog

Katalog vinylových podlah Parador

Stáhnout (14.74M)

Parador Classic vinyl TL

Technický list k vinylovým podlahám Parador Classic

Stáhnout (312.55k)

Mohlo by se vám také líbit