Thermofix 12149-1 Vintage 2 mm

Thermofix 12149-1 Vintage 2 mm

Již použité
652,00 Kč za m2 vč. DPH

Vinylové podlahy Thermofix jsou dlouhodobě nejprodávanějším typem lepených vinylových dílců na našem trhu. Kvalitou provedení a širokou nabídkou nádherných dekorů se řadí mezi absolutní špičku. Každý dekor se vyrábí ve dvou variantách - 2 mm pro bytový sektor a 2,5 mm pro komerční prostory.

Thermofix 2 mm má výšku nášlapné vrstvy 0,40 mm. Povrch je ošetřen PUR lakem. Rozměr lamely je 120 x 18 cm, balení je vždy 4,32 m2. Hrany jsou nezkosené.

Tento dekor 12149-1 ve variantě 2 mm nabízíme pouze na objednávku. Jedná se o velmi netradiční design starý ošlapaných vybělených prken s původním potiskem. Nafotili jsme si sami čtyři lamely, odstín se může mírně lišit v závislosti na šarži, světelných podmínkách v místnosti či nastavení monitoru.

  • Jedná se o nezávaznou poptávku Jedná se o nezávaznou poptávku
  • Na způsobu doručení se domluvíme Na způsobu doručení se domluvíme
  • Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení

Detaily produktu

Vzor
Prkna
Základní zařazení
Lepený vinyl
Celková hmotnost
3000 g/m2
Možnost dodání
na objednávku
Celková výška
2 mm
Balení
4,32 m2
Rozměr dílce
1200 x 180 mm
Hrany lamel
nezkosené
Výška nášlapné vrstvy
0,40 mm PUR
Zátěžová třída
23 - 32 - 41 střední komerční
Hořlavost
Bfl-s1

Popis

Vinylové podlahy Thermofix jsou velmi kvalitní český výrobek tuzemského výrobce Fatra Napajedla. Vyrábí se již od roku 2003 a jsou dlouhodobě nejprodávanější kolekcí lepených vinylových dílců na našem trhu. Nabízí širokou škálu zejména dřevěných dekorů, ale i imitace kamene či tkaných koberců. Jsou odolné vůči kolečkovým židlím (typ W), vhodné na podlahové vytápění, zdravotně nezávadné a 100% ekologicky recyklovatelné.

Všechny dekory se vyrábí ve dvou variantách:

Výška 2 mm - nášlapná vrstva 0,40 mm ošetřena PUR lakem, bez zkosených hran, zátěžová třída 23/32/41 určena zejména pro bytový segment a střední komerci.

Výška 2,5 mm - nášlapná vrstva 0,80 mm ošetřena PUR lakem, standardně bez zkosených hran, na objednávku lze dodat se zkosenými hranami. Zátěžová třída 23/34/43. Tato varianta je určena zejména pro komerční sektor s vysokou frekvencí pohybu, jako jsou restaurace, kavárny, jídelny, hotely, butiky, prodejny a jiné obchodní zóny, školy, kancelářské a administrativní budovy, chodby, nemocnice či lékařské domy.

Pokládka

Instalace lepených vinylových dílců není jednoduchá a měla by ji provádět kvalifikovaná podlahářská firma v souladu s Předpisem pro kladení (v příloze). Kvalita podlahy je absolutně závislá na kvalitě podkladu, který musí být rovný, suchý, hladký a čistý. Ideální je pokládka na vhodnou podlahovou stěrku a přilepení kvalitním lepidlem (my používáme německé značky Uzin a Henkel Ceresit). Teplota vzduchu v místnosti musí být 18-26 stupňů a to i tři dny po pokládce, kdy lepidlo získává 100% pevnost. Při pokládce na podlahové topení, do místnosti s velkými francouzskými okny či do budov, kde dochází k dlouhodobému poklesu teploty pod 15 stupňů Celsia (chaty, chalupy) je nutná odborná konzultace, neboť je zde větší riziko vzniku spár při nesprávném používání. Kompletní návod je ke stažení v příloze. Případné dotazy vám rádi sdělí naši technici přímo na prodejně.

Údržba

Čištění a údržba vinylových podlah obecně není nijak složitá, neboť povrch je ošetřen PUR lakem, jenž zabraňuje usazování špíny do samotného materiálu. Pro standardní údržbu doporučujeme používat čisticí prostředky německé firmy Dr. Schutz (např. CC-PU čistič). Při větším znečištění doporučujeme provést hloubkové čištění, kdy se odstraní staré vrstvy tuku a špíny, a nanesení nové ochranné vrstvy (v bytovém sektoru např. CC-Mat 3000 PU nebo CC-Lesk 3000 PU). Lze také kompletně zrenovovat PUR lak, což musí provádět pouze odborná firma. Více v návodu na pokládku či na naší prodejně, kde vám rádi poradíme.

Nové fotky a copyright

Jelikož se nám oficiální obrázky od výrobce nelíbili, nafotili jsme si je sami v naší zimní zahradě. Pro každý dekor jsme použili čtyři lamely. Odstín se může mírně lišit v závislosti na šarži, světelných podmínkách v místnosti či nastavení monitoru. Přesto jsme přesvědčeni, že fotky vypadají mnohem lépe a dekor si lze mnohem lépe představit. Na uvedené obrázky se vztahují autorská práva a nelze je dále šířit ani používat.

Přílohy

Stáhnout

Thermorix a Imperio návod

Návod na pokládku a údržbu lepených vinylových podlah Thermofix a Imperio

Stáhnout (3.06M)

Mohlo by se vám také líbit