Sisal Boucle 333 přírodní buklák

Sisal Boucle 333 přírodní buklák

Již použité
1 585,00 Kč za m2 vč. DPH

100% přírodní koberec Sisal Boucle je běhoun vyrobený klasickou tkanou metodou "buklé" ze sisalového vlákna. Sisal se vyrábí z listů agave a jedná se o velmi odolné a pevné vlákno. Pružnost si udržuje vlákno díky přirozené regulaci vlhkosti. Dlouhé boční strany běhounu jsou tkané do osnovy, netřepí se a nemusí se nijak zakončovat. Krátké strany (šíře běhounu) se musí ukončit, výrobce nabízí bavlněné, lněné a kožené olemování či klasické obšití.

Sisal Boucle 333 je 100% přírodní produkt s jednoduchým tkaným designem bez protiskluzné podložky. Výhodou je oboustranné použití, snadné stočení a zametání pod ním.

Dodáváme ho na objednávku v šířích 67, 90, 120, 160 a 200 cm (dodání zdarma cca 2 týdny).

Stejný dekor (označení 333K) nabízíme také s latexovou protiskluznou podložkou (viz. níže).

Šíře
  • Jedná se o nezávaznou poptávku Jedná se o nezávaznou poptávku
  • Na způsobu doručení se domluvíme Na způsobu doručení se domluvíme
  • Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení

Detaily produktu

Typ
Buklé
Vzor
Jednobarevný
Vzor
Pruhovaný
Barevný odstín
modrá
Základní zařazení
Přírodní koberec
Hmotnost vlasu
1600 g/m2
Celková hmotnost
1600 g/m2
Možnost dodání
na objednávku
Materiál
100% sisal
Celková výška
5 mm
Podložka
Tkaná osnova

Popis

Běhoun Sisal Boucle bez latexové podložky je 100% přírodní koberec ze sisalového vlákna. Oproti kvalitě Sisal Schaft je pevnější, smyčky nižší a utaženější. Je vyrobený klasickou tkanou metodou typu "buklé", tedy oboustranně tkaný do osnovy. Koberec lze tedy opravdu používat oboustranně, neboť je z obou stran úplně stejný. Výhodou je možnost vymetení písku a prachu zespodu, protože to všechno propadne a není zde žádná chemie, pouze zatkané přírodní vlákno. Nevýhodou je, že koberec pak není tolik tvarově stabilní a klouže po podkladu. U nás se tyto běhouny používají nejčastěji na chodby, chalupy, chaty a napínají se i na schodiště (lepší je varianta s latexem), ale v zahraničí se běžně používají i do bytů, obchodů a kanceláří. Jedná se ale určitě o správnou podlahovou krytinu pro milovníky ekologických podlah bez jakékoliv uhlíkové stopy.

Každý přírodní produkt má svá výrobní specifika. V koberci může být napojení jednotlivých nití a malé uzlíky, není to časté, ale občas se objeví. Běhoun nemusí být 100% rovný, což je u tkaných buklé koberců běžné. Řez nemusí být přesně kolmý. Výrobní rozměry přírodních bukláků mají toleranci přibližně 10 mm. Běhoun se může i lehce vlnit, ale to si brzo lehne. Fotili jsme si vzorky sami, snažili jsme se vystihnout barvu co nejvěrněji, přesto se může výsledný odstín lehce lišit v závislosti na vyrobené šarži, světelných podmínkách v místnosti a hlavně na nastavení monitorů. Přesto musíme uznat, že jsme se za celou dobu spolupráce nesetkali s nějakými problémy, výrobce je velice solidní a precizní, upozornění jsou ovšem dána z důvodu specifické vlastnosti těchto koberců.

Jedná se o běhouny různých šířek, přičemž dlouhé boční strany běhounu jsou tkané do osnovy, netřepí se a nemusí se nijak zakončovat. Ovšem krátké uříznuté strany koberce (šíře běhounu) se musí ukončit. Při pokládce ho lze usadit pod dřevěný práh či hliníkovou přechodovou lištu. Při volném položení nabízí výrobce buď základní obšití v jednobarevném provedení, nebo stranu zapošije širokou lemovkou. Můžete si vybrat z materiálů jako len, bavlna, umělá látka, umělá kůže, klasická hladká a nebo česaná kůže. Máme na prodejně jednotlivé barevnice, ale standardně necháváme vybrat barvu výrobce, je to nejlepší. Z běhounu lze samozřejmě vyrobit i kusový koberec, pak se nechávají olemovat všechny strany. Ceny jsou vždy počítány individuálně, ale máme na to zpracovaný standardní ceník.

Koberec Sisal Boucle se vyrábí ve dvou provedeních, kdy si můžete vybrat mezi 100% přírodní oboustrannou variantou (to jest tato) a nebo s protiskluznou latexovou podložkou. Označení této druhé varianty je vždy písmeno "K" za číslem barvy. Tyto koberce jsou pevnější, stabilnější, rozměrově stálejší a nekloužou tolik po podkladu. Najdete ho níže v nabídnutých alternativách.

Koberce Strnad Lišov je přímým oficiálním prodejcem koberců výrobce Mellau Teppich do České republiky.

Mohlo by se vám také líbit