• Sleva!
  • -40,3%
  • Sleva!
  • -40,3%
586 K10 Korková dýha Küberit 06236100-105

586 K10 Korková dýha Küberit 06236100-105

804,00 Kč
480,00 Kč za ks vč. DPH Ušetříte 40,3%

Dvoudílný přechodový profil Küberit 586 s náběhem - základní spodní díl + horní krycí náběhová lišta v barvě K10 korková dýha slouží k přechodům mezi dvěma různě vysokými podlahami. Je stavěný na rozdíl 10 - 16 mm, výška se dá ještě upravit pomocí gumové paličky, neboť krycí lišta je zespodu lehce profrézována a lze ji mírně přiohnout. Horní profil je široký 60 mm a lze ho použít i samostatně a přilepit lepidlem Mamut Glue k podkladu. Materiál je velmi kvalitní silný hliník a přírodní lakovaná korková dýha.

Tento profil u nás skladem a nabízíme ho ve výprodeji za super akční výprodejové ceny v délkách:

  90 cm - objednací kód: 06236100

270 cm - objednací kód: 06236105

Rozměr
posledních 5 ks
  • Jedná se o nezávaznou poptávku Jedná se o nezávaznou poptávku
  • Na způsobu doručení se domluvíme Na způsobu doručení se domluvíme
  • Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení

Detaily produktu

Typ
Dvoudílný se základem
Vzor
Korek
Barevný odstín
béžová, šedobéžová
Barevný odstín
hnědá
Základní zařazení
Přechodové lišty
Možnost dodání
doprodej
Materiál
hliníkové + korková dýha
Tvar
Náběhová

Popis

Před instalací každé přechodové lišty se doporučujeme poradit s naším technikem na prodejně, zda je daný profil vhodný pro určené výškové přechody či daný typ podlahoviny. Rozbalené lišty již nelze vyměnit za jiný profil.

Použití profilu: Profil Küberit 586 slouží k přechodům jakýchkoliv podlah různých výšek, je variabilní na výšku 10-16 mm. Jedná se o velmi kvalitní lištu ze silného hliníku, žádný šizený materiál. Určité profily jsou pouze z eloxovaného hliníku, jiné jsou potažené pevnou kvalitní vinylovou fólií v dekoru dřeva. Krycí náběhový profil je zespodu v celé délce lehce profrézován a lze ho v případě potřeby ještě lehce přiohnout gumovou paličkou, takže výšku lze ještě upravit.

Doporučený postup instalace: Balení obsahuje vždy dva díly, ty jsou zabaleny v ochranné fólii. Základní profil pro uchycení k podkladu (betonu, dřeva, stěrky apod.) se nejprve naměří na délku, uřízne a pak pomocí šroubků či lepidla (např. kartušové PUR lepidlo Mamut Glue) přichytí k podkladu. Šroubky a hmoždinky jsou vždy součástí balení. Základ se montuje vždy před samotnou podlahou a je možné ho použít oboustranně. Je nutné pečlivě rozměřit polohu spodního profilu mezi podlahovinami ještě před finálním přichycením k podkladu. Naše fotky jednotlivých dekorů nemají nasazenou horní krycí lištu správně, nešlo by to fotit, spodní díl je zde na fotce pouze pro ilustraci dvoudílného systému. Horní krycí lišta se pak také zařízne na požadovanou délku a pomocí zoubků na spodní straně lišty se zacvakne do spodního profilu. Pro dokonalé nasazení doporučujeme použít gumovou paličku. Pokud nepotřebujete podlahoviny dilatovat, můžete použít pouze horní díl a nalepit ho např. lepidlem Mamut Glue natvrdo k podkladu.

Řezání lišt: Hliníkové lišty s korkovou dýhou nedoporučujeme zařezávat pomocí rozbrusovacího kotouče (tzv. flexou), mohlo by dojít k vyškubnutí korkové dýhy. Ideální je řezat lišty pomocí pokosové pily s kotoučem na hliník, řez je pak krásně čistý a hladký. Lze použít i ruční pilku na železo. Krycí náběhová lišta lze v případě potřeby opatrně vyjmout ze základního profilu, ale jde to špatně a musí se silou, lze ji pak ale znovu narazit zpátky.

Lišty a profily z eloxovaného hliníku s korkovou dýhou nevyžadují žádnou speciální údržbu a lze je čistit běžnými čisticími prostředky. Nepoužívejte silná abrasiva, mohla by poškrábat povrch korku.