Umělé trávní koberce

Umělé trávní koberce

- Kategorie Produkty
star
star
star
star
star

Umělé travní koberce

Řešíte, jaký povrch dát okolo bazénu, do zahradní restaurace či na balkón? Co takhle trávu, která se nemusí zalévat, je zelená i na podzim a chůze po ní je jak po mechu?

Tomáš Strnad | 30. května 2023

Jestli řešíte, jaký povrch dát do venkovního prostředí na škaredou betonovou podlahu, na dlažbu či štěrk, okolo bazénu, na balkón, na terasu, do zahradní restaurace apod., pak jste tady správně. Líbila by se vám tráva, ale nechce se vám ji neustále zalévat, hnojit a síct? A co použít umělý trávník?

Specializujeme se na travní koberce pro rekreační a komerční využití. Najdete u nás skladem širokou nabídku od těch nejlevnějších až po opravdu luxusní trávníky, nejčastěji v šířích 2 a 4 metry.

Umělé travní koberce jsou v posledních létech velmi populární nejen pro jejich široké použití, ale také pro jejich dokonalý vzhled. Rozdíl vzhledu skutečného a umělého trávníku je u některých kvalit těžko poznatelný, mají pouze na došlap jinou teplotu. Tyto trávníky jsou odolné vůči slunečnímu záření i chlóru z bazénů.

Umělé trávy můžeme rozdělit na dvě základní skupiny. Tou první jsou levné vpichované či všívané voděodolné koberce, u nás zastoupené řadami Garden, Grun a Summer. Tyto koberce se velmi často používají zejména do zahradních restaurací, na balkóny a k bazénům. Vyrábí se bez a nebo s nopy, což jsou plastové "čudlíky" zespodu, aby mohla voda rychleji odtékat a sušit se, jsou ale malinko cítit při došlapu.

Druhou skupinou jsou skutečné umělé trávníky vyrobené nejčastěji z kombinovaných vláken čistého polyethylenu všívaného do voděodolné textilie. Cenu určuje hmotnost použitého vlákna, výška vlasu a hustota vpichování. Nabízíme několik variant tak, aby si mohl vybrat každý. Tyto umělé trávníky lze prosypat křemičitým pískem, ale není to nutné. Nejedná se o sportovní umělé trávy.

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Související články

Sdílejte tento článek