Sisal Schaft 1056K s protiskluznou podložkou
Ukázka protiskluzné podložky a bočního tkaného zakončení běhounu na béžové variantě 1005K.

Sisal Schaft 1056K s protiskluznou podložkou

Již použité
2 015,00 Kč za m2 vč. DPH

Přírodní koberec Sisal Schaft je běhoun vyrobený klasickou tkanou metodou "buklé" ze sisalového vlákna. Sisalové vlákno z listů agave je velice pevné a odolné, udržuje si pružnost díky přirozené regulaci vlhkosti. Dlouhé boční strany běhounu jsou tkané do osnovy, netřepí se a nemusí se nijak zakončovat. Krátké strany (šíře běhounu) se musí ukončit, výrobce nabízí bavlněné, lněné a kožené olemování či klasické obšití.

Sisal Schaft 1056K má klasický tkaný vzor s latexovou protiskluznou podložkou. Výhodou je větší rozměrová i tvarová stálost a bezpečnost při chůzi.

Dodáváme ho na objednávku v šířích 67, 90, 120, 160 a 200 cm (dodání zdarma cca 2 týdny).

Stejný dekor (označení 1056) nabízíme také v čistě přírodní oboustranné variantě bez protiskluzné podložky (viz. níže).

Šíře
  • Jedná se o nezávaznou poptávku Jedná se o nezávaznou poptávku
  • Na způsobu doručení se domluvíme Na způsobu doručení se domluvíme
  • Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení Vždy musí dojít k vzájemnému potvrzení

Detaily produktu

Typ
Buklé
Vzor
Jednobarevný
Barevný odstín
béžová, šedobéžová
Barevný odstín
žlutá
Základní zařazení
Přírodní koberec
Hmotnost vlasu
2000 g/m2
Celková hmotnost
2600 g/m2
Možnost dodání
na objednávku
Materiál
100% sisal
Celková výška
6 mm
Podložka
Protiskluzný gel

Popis

Běhouny Sisal Schaft s latexovou protiskluznou podložkou je přírodní koberec ze sisalového vlákna. Je vyroben klasickou tkanou metodou typu "buklé", tedy oboustranně tkaný do osnovy. Jelikož je na spodní straně latexový zátěr, nelze koberec používat oboustranně. Výhodou je větší tvarová a rozměrová stálost a koberec tolik neklouže po podkladu jako jsou dlažby, laminát či kámen. U nás se tyto běhouny používají nejčastěji na chodby, chalupy, chaty, do hotelů, zámků, muzeí, hradů či do jiných historických budov. Vhodné jsou i na schodiště, kde se napínají pod kovové schodišťové tyče. Ale v zahraničí se běžně používají i do bytů, obchodů a kanceláří. I když není koberec díky latexu úplně 100% přírodní, je vhodný pro všechny milovníky ekologického a zdravého bydlení. Obecně se běhouny s latexem prodávají víc než bez něj.

Každý přírodní produkt má svá výrobní specifika. V koberci může být napojení jednotlivých nití a malé uzlíky, není to časté, ale občas se objeví. Běhoun nemusí být 100% rovný, což je u tkaných buklé koberců běžné. Řez nemusí být přesně kolmý. Výrobní rozměry přírodních bukláků mají toleranci přibližně 10 mm. Běhoun se může i lehce vlnit, ale to si brzo lehne. Fotili jsme si vzorky sami, snažili jsme se vystihnout barvu co nejvěrněji, přesto se může výsledný odstín lehce lišit v závislosti na vyrobené šarži, světelných podmínkách v místnosti a hlavně na nastavení monitorů. Přesto musíme uznat, že jsme se za celou dobu spolupráce nesetkali s nějakými problémy, výrobce je velice solidní a precizní, upozornění jsou ovšem dána z důvodu specifické vlastnosti těchto koberců.

Jedná se o běhouny různých šířek, přičemž dlouhé boční strany běhounu jsou tkané do osnovy, netřepí se a nemusí se nijak zakončovat. Ovšem krátké uříznuté strany koberce (šíře běhounu) se musí ukončit. Při pokládce ho lze usadit pod dřevěný práh či hliníkovou přechodovou lištu. Při volném položení nabízí výrobce buď základní obšití v jednobarevném provedení, nebo stranu zapošije širokou lemovkou. Můžete si vybrat z materiálů jako len, bavlna, umělá látka, umělá kůže, klasická hladká a nebo česaná kůže. Máme na prodejně jednotlivé barevnice, ale standardně necháváme vybrat barvu přímo výrobce, je to nejlepší. Z běhounu lze samozřejmě vyrobit i kusový koberec, pak se nechávají olemovat všechny strany. Ceny jsou vždy počítány individuálně, ale máme na to zpracovaný standardní ceník.

Koberec Sisal Schaft se vyrábí ve dvou provedeních, kdy si můžete vybrat mezi touto protiskluznou variantou nebo čistým 100% přírodním oboustranným buklákem. Označení této více "eko" varianty - u čísla barvy NENÍ písmeno "K". Najdete ho níže v nabídnutých alternativách.

Koberce Strnad Lišov je přímým oficiálním prodejcem koberců výrobce Mellau Teppich do České republiky.

Mohlo by se vám také líbit